Suntem la un telefon distanță pentru o ofertă de pret!

Legea debransarii de la RADET - E-constructinstal.ro

Din cauza facturilor tot mai mari si a faptului ca nu fac fata frigului, tot mai multi cetateni aleg sa se debranseze de la RADET.

Incepand cu data de 21 Martie 2007 a intrat in vigoare Legea nr. 325/2006 – Legea serviciului public de alimentare cu energie termica – care simplifica foarte mult debransarea RADET.

La Capitolul – Protectia utilizatorului de energie termica – la art. 30 alin. (1) se definesc foarte clar conditiile in care se poate face debransarea RADET si anume:

  • Anuntarea, in scris, a furnizorului local de caldura inainte cu 30 de zile;
  • Acordul scris al asociatiei de proprietari. In acest scop asociatia va hotara, o singura data, printr-o adunare generala conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca proprietarii care doresc sa se debranseze de la instalatia de caldura a blocului astfel incat interesele de proprietate ale celorlalti proprietari sa nu fie afectate;
  • Acordul vecinilor de apartament (sus, jos, stanga, dreapta). Acordul vecinilor se poate da direct pe cererea aprobata de presedintele asociatiei de proprietari.

 Conditiile pe care le poate impune asociatia si, in special, vecinii de apartament sunt:

  • Realizarea unei instalatie de incalzire proprie si preparare apa calda cu echipamente reglementate legal pe piata romaneasca conform normelor I.S.C.I.R.;
  • Instalatie de gaze naturale individuala utilizata pentru incalzirea apartamentului si pentru prepararea apei calde;
  • Contorizare proprie pentru consumul de apa rece pentru toate instalatiile aferente proprietatii;
  • Evacuarea corespunzatoare a reziduurilor toxice rezultate din arderea gazelor naturale (kit de evacuare gaze arse centrala termica).

Daca proprietarul isi asuma si respecta aceste conditii asociatia de proprietari si vecinii nu vor fi afectati si nu au nici un motiv obiectiv si legal sa refuze cererea proprietarului care doreste sa se debranseze de la RADET.

Potrivit legislatiei in vigoare, debransarea RADET se face exclusiv in afara sezonului rece.

Prin cererea aprobata de asociatie si vecini, proprietarul isi asuma responsabilitatea cu privire la lucrarile care se executa (instalatia de gaze naturale si instalatia de incalzire a apartamentului care se debranseaza de la RADET).

In conditiile in care statul roman nu ofera alte conditii aveti dreptul de a alege ceea ce considerati ca este bun (si nu impus) si sa utilizati instrumentele economiei de piata pentru a va asigura in mod individual, la nivel de familie, un trai mai bun.

Cu sprijinul E-CONSTRUCTINSTAL.RO este mai usor. Nu te lasa descurajat! Suntem alaturi de tine pentru a te indruma pas cu pas, pentru a te ajuta gratuit cu completarea si colectarea tuturor documentelor si aprobarilor astfel incat sa indeplinesti toate conditiile de debransare RADET.

Fii primul ce lasă un Comentariu la “Legea debransarii de la RADET”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acordă o notă:
Confirm că nu sunt robot!

Articole asemănătoare


Legea debransarii de la RADET

Debransari CMTEB (fosta RADET) : 08.02.2022 : 0 Comentarii

Din cauza facturilor tot mai mari si a faptului ca nu fac fata frigului, tot mai multi cetateni aleg sa […]